OJQ-të e Gjilanit i drejtohen Kryetarit për procesin zgjedhor të KVRL-së

11 Organizata Joqeveritare Rinore të Gjilanit iu kanë drejtuar Kryetarit të Komunës së Gjilanit, Lutfi Hazirit duke iu ankuar zyrtarisht për procesin e zgjedhjes së kryetarit të Këshillit të Veprimit Rinor Lokal të Gjilanit ditën e Premte. Letrën mund ta lexoni më poshtë: Drejtuar: Kryetarit te Komunes se Gjilanit, z. Lutfi Haziri Nga: Grupi I Read more about OJQ-të e Gjilanit i drejtohen Kryetarit për procesin zgjedhor të KVRL-së[…]

Edhe YAC reagon ndaj zgjedhjeve të KVRL-së në Gjilan

Qendra e Aktivizimit të Rinisë (YAC) reagon ndaj zhvillimeve të djeshme në Këshillin e Veprimit Rinor Lokal (KVRL) në Gjilan. YAC ndjehet e shqetësuar ndaj ndërhyrjeve politike në kuvendin zgjedhor të KVRL-së, përkatësisht shkeljeve ligjore në proces. Dje u shkel ligji për fuqizimin e pjesëmarrjes së rinisë (neni 3) ku thotë: Mosha rinore është grupmosha Read more about Edhe YAC reagon ndaj zgjedhjeve të KVRL-së në Gjilan[…]

Të rinjtë nga YAC kanë arritur në Gjermani për “Human Rights NOW!”

Youth Activism Center – YAC (Qendra e Aktivizimit të Rinisë) po merrë pjesë në projektin “Human Rights NOW!” që do të mbahet në Offenbach, në afërsi të Frankfurtit të Gjermanisë në datat 23 – 31 Tetor 2018. YAC është partner me klubin ndërkulturor të Universitetit Goethe të Frankfurtit. Projekti financohet nga Bashkimi Europian, përkatësisht programi Read more about Të rinjtë nga YAC kanë arritur në Gjermani për “Human Rights NOW!”[…]

Të rinjtë e Kosovës do të shkëmbejnë përvoja për të drejtat e njeriut në Gjermani

Youth Activism Center – YAC (Qendra e Aktivizimit të Rinisë) po vazhdon me aktivitetet e saj rinore edhe në vitin 2018, e sidomos ato ndërkombëtare ku këtë vit poashtu ka dërguar një numër të madh të rinjsh nëpër shtetet europiane si Austri, Francë e Gjermani. YAC kësaj radhe do t’i dërgojë 5 të rinj nga Read more about Të rinjtë e Kosovës do të shkëmbejnë përvoja për të drejtat e njeriut në Gjermani[…]

Thirrje urgjente për pjesëmarrës në shkëmbim përvojash për të drejtat e njeriut në Offenbach të Gjermanisë

Qendra e Aktivizimit të Rinisë (Youth Activism Center – YAC) është partnere e klubit interkultural të “Goethe University” në projektin “Human Rights NOW!” e cila do të mbahet në datat 23-31 Tetor 2018 në Offenbach të Gjernanisë. Shtetet partnere: Bullgaria, Çekia, Gjermania, Kosova, Palestina, Shqipëria dhe Turqia. Datat: 23 – 31 Tetor 2018. Vendi: Offenbach, Read more about Thirrje urgjente për pjesëmarrës në shkëmbim përvojash për të drejtat e njeriut në Offenbach të Gjermanisë[…]

Të rinjtë nga Kosova prezantuan muzikën shqipe në Francë

Ekipi Kosovar i deleguar nga Qendra e Aktivizimit të Rinisë ka marrur pjesë në programin BalsiKa i cili u mbajtë në Gresse en Vercors të Francës, në datat 04-14 Gusht 2018. Projekti ishte financuar nga programi “Erasmus+” dhe ishte implementuar nga organizata franceze “Association Balade”, ku ne ishim organizatë partnere për herë të 6-të me Read more about Të rinjtë nga Kosova prezantuan muzikën shqipe në Francë[…]

Të rinjtë nga Kosova po trajnohen për menaxhimin e konfliktit në Bonn të Gjermanisë

Qendra e Aktivizimit të Rinisë (Youth Activism Center – YAC) është duke marrë pjesë në trajnimin për menaxhimin e konflikteve dhe përmirësimin e kushteve të migrantëve/refugjatëve e cila po mbahet në Bonn të Gjermanisë. Projekti është financuar nga Komisioni Europian, përkatësisht programi për të rinjtë Erasmus+ dhe është duke u implemetuar nga OJQ NEST Berlin. Read more about Të rinjtë nga Kosova po trajnohen për menaxhimin e konfliktit në Bonn të Gjermanisë[…]

Thirrje për aplikim: Shkëmbim përvojash “Gender approach to migrations in Europe” në Francë

Qendra e Aktivizimit të Rinisë (Youth Activism Center – YAC) është partner i organizatës franceze “Association Balade” në projektet të saj “BalsiKa”. Në kuadër të projektit BalsiKa, është edhe shkëmbimi përvojash “Gender approach to migrations in Europe” (Qasja gjinore në migrimet Europiane) e cila do të mbahet më 3-14 Gusht 2018 në Alpet Franceze, më Read more about Thirrje për aplikim: Shkëmbim përvojash “Gender approach to migrations in Europe” në Francë[…]

YAC sjell nga Austria përvoja për trajnerë

Stafi i Qendrës së Aktivizimit të Rinisë, përkatësisht zv. Drejtori Mejdi Sadiku, Kryetarja e Departamentit për Mjedis, Leonora Ibrahimi dhe bashkëthemeluesja e YAC-së, Blerita Korça, morrën pjesë në trajnimin “Training for Trainers” në Vienë të Austrisë. Trajnimi u mbajtë nga organizata austriake “Mlafiinfo Austria”, ku partnere ishte YAC, ndërsa u financua në Komisioni Europian, përkatësisht Read more about YAC sjell nga Austria përvoja për trajnerë[…]