Zv. Drejtori i YAC-së nesër mysafir në emisionin Mirëmëngjesi Kosovë

Zv. Drejtori i Qendrës së Aktivizimit të Rinisë (Youth Activism Center – YAC), Mejdi Sadiku nesër është i ftuar në emisionin e mëngjesit “Mirëmëngjesi Kosovë” në Radio Televizionin e Kosovës (RTK). Mejdiu do të flasë për temën Kosova dhe ngecja teknologjike të saj, apo më saktë në lidhje me rrjetin telefonik, përkatësisht për mosfunksionimin siç Read more about Zv. Drejtori i YAC-së nesër mysafir në emisionin Mirëmëngjesi Kosovë[…]

Kosova dhe ngecja teknologjike e saj !

Kosova kinse shquhet që është ndër shtetet më të zhvilluara në rajon sa i përket teknologjisë. Ndoshta edhe është. Por, nëse me të vërtetë është, atëherë vërtetë rajoni qenka shumë mbrapa me teknologji krahasuar me Europën. Kompanitë telekomunikuese në Kosovë flasin për përfshirje me rrjet 3G e 4G në 80%, 90% e bile edhe 99% Read more about Kosova dhe ngecja teknologjike e saj ![…]

Thirrje urgjente për pjesëmarrës në trajnimin për trajner në Vienë të Austrisë

Qendra e Aktivizimit të Rinisë (Youth Activism Center – YAC) është partnere e organizatës Austriake “Mladiinfo Austria” në projektin “Training for Trainers” e cila do të mbahet në datat 16-24 Prill 2018 në kryeqytetin e Austrisë në Vienë. Shtetet partnere: Austria, Bullgaria, Kosova, Mali i Zi, Maqedonia, Moldavia, Portugalia, Rumania dhe Spanja. Datat: 16 – 24 Read more about Thirrje urgjente për pjesëmarrës në trajnimin për trajner në Vienë të Austrisë[…]

YAC do të përfaqësojë Kosovën në Vienë

Youth Activism Center – YAC (Qendra e Aktivizimit të Rinisë) edhe në vitin 2018 nuk e ka ndërmend të ndalen, andaj vazhdon me aktivitete rinore, e sidomos ato ndërkombëtare ku këtë vit synon që të dërgoj një numër edhe më të madh të rinjsh nëpër shtetet europiane për trajnime ose punëtori të ndryshme. YAC kësaj Read more about YAC do të përfaqësojë Kosovën në Vienë[…]

Thirrje për aplikim: Shkëmbim përvojash “BalsiKa” në Mal të Zi

Afati i fundit i aplikimit: 15.06.2017, ora 23:59 Qendra e Aktivizimit të Rinisë (Youth Activism Center – YAC) është partner i organizatës franceze “Association Balade” në projektin “BalsiKa”. BalsiKa është një festival mjaft i njohur ndërkombëtarë i muzikës, formuar nga kombinimi i kulturës muzikore ballkanase dhe alsatiane. Më shumë info rreth festivalit: www.balsika.org. “BalsiKa”, në Read more about Thirrje për aplikim: Shkëmbim përvojash “BalsiKa” në Mal të Zi[…]

YAC po merrë pjesë në trajnimin për fuqizimin OJQ-ve në punësimin e të rinjve

Qendra e Aktivizimit të Rinisë (Youth Activism Center – YAC) është duke marrë pjesë në trajnimin për fuqizimin e OJQ-ve në punësimin e të rinjve e cila po mbahet në Durrës të Shqipërisë. Projekti është financuar nga Komisioni Europian, përkatësisht programi për të rinjtë Erasmus+ dhe është duke u implemetuar nga Universiteti Mesdhetar i Shqipërisë. Read more about YAC po merrë pjesë në trajnimin për fuqizimin OJQ-ve në punësimin e të rinjve[…]

YAC mbanë trajnimin “Rrjetet Sociale dhe Edukimi Europian”

Qendra e Aktivizimit të Rinisë / Youth Acitivism Center (YAC) ka mbajtur tranimin me temën “Rrjetet Sociale dhe Edukimi Europian”. Projekti në fjalë i organizuar nga YAC, është përkrahur nga Komuna e Gjilanit, përkatësisht Njësia për Rini të kësaj Komune. Gjatë trajnimin, pjesëmarrësit u informuan më shumë për rrjetet sociale, ndikimet dhe efektet pozitive dhe Read more about YAC mbanë trajnimin “Rrjetet Sociale dhe Edukimi Europian”[…]

Prishtina debaton, institucionet nuk punojnë mjaft për personat e margjinalizuar

Sot në Prishtinë është mbajtur debat për personat e margjinalizuar, përkatësisht personat që nuk janë të kyqur në edukim, punësim apo trajnim. Debati është organizar organizuar nga Qendra e Aktivizimit të Rinisë (YAC), në të cilin debat morrën pjesë përfaqësues nga shoqëria civile, profesorë, studentë dhe përfaqësues të institucioneve. Pjesëmarrësit në debat kanë folur për Read more about Prishtina debaton, institucionet nuk punojnë mjaft për personat e margjinalizuar[…]

Kosova përkrahë dialogun ndërkulturor

Sot, njëmbëdhjetë qytete përreth Adriatikut, Ballkanit dhe Kaukazit u zgjuan të bashkuar me dëshirën për dialog. Prishtina (Kosovë), Beogradi (Serbi), Bukureshti (Rumani), Chieti (Itali), Larissa (Greqi), Mostari (Bosnjë dhe Hercegovinë), Podgorica (Mali i Zi), Sofja (Bullgari), Tirana (Shqipëri), Zagrebi (Kroaci) dhe Gyumri (Armeni) janë qytetet ku janë shpërndarë mbishkrime që sjellin mesazh të thjeshtë por Read more about Kosova përkrahë dialogun ndërkulturor[…]

YAC mbanë trajnimin “Vullnetarizmi Rinor dhe Përvojat Evropiane” në Universitetin e Prizrenit “Ukshin Hoti”

Qendra e Aktivizimit të Rinisë në bashkëpunim me Unionin e Studentëve Pro Europian, sot ka mbajtur trajnimin “Vullnetarizmi Rinor dhe Përvojat Evropiane” me studentët e Universitetit të Prizrenit “Ukshin Hoti”. Trajnimi i mbajtë në kuadër të aktivitetete të Unionit të Studentëve Pro Europian (USPE) dega në Prizren, si rezultat i bashkëpunimeve të mirë mes 2 Read more about YAC mbanë trajnimin “Vullnetarizmi Rinor dhe Përvojat Evropiane” në Universitetin e Prizrenit “Ukshin Hoti”[…]