Thirrje për aplikim: Shkëmbim përvojash “Sound & Sounds” në Francë

Qendra e Aktivizimit të Rinisë (Youth Activism Center – YAC) është partner i organizatës franceze “Association Balade” në projektet të saj “BalsiKa”. Në kuadër të projektit BalsiKa, është edhe shkëmbimi përvojash “Sound & Sounds” e cila do të mbahet më 10-20 Korrik 2024 në Alpet Franceze, më saktësisht në Gresse en Vercors afër qytetit Grenoble. Read more about Thirrje për aplikim: Shkëmbim përvojash “Sound & Sounds” në Francë[…]

Thirrje për aplikim: Shkëmbim përvojash “Non-violent communication” në Tuzla, Bosnjë & Hercegovinë

Qendra e Aktivizimit të Rinisë (Youth Activism Center – YAC) është partner i organizatës franceze “Association Balade” në projektet të saj “BalsiKa”. Në kuadër të projektit BalsiKa, është edhe shkëmbimi përvojash “Non-violent communication” (Komunikimi pa dhunë) e cila do të mbahet më 18-25 Gusht 2024 në Tuzla të Bosnjë dhe Hercegovinës. BalsiKa është një festival Read more about Thirrje për aplikim: Shkëmbim përvojash “Non-violent communication” në Tuzla, Bosnjë & Hercegovinë[…]

Të rinjtë nga YAC kanë arritur në Benevento të Italisë për projektin Lovearth through Art

Qendra e Aktivizimit të Rinisë (Youth Activism Center – YAC) është partnere e organizatës “Cooperativa Sociale Immaginaria” në projektin “Lovearth through Art: learn, act, change” e cila do të mbahet në datat 06-13 Dhjetor 2021 në Benevento të Italisë. Kosova do të përfaqësohet përmes organizatës YAC e cila do ta ketë dy përfaqësues, Genc Fetahu Read more about Të rinjtë nga YAC kanë arritur në Benevento të Italisë për projektin Lovearth through Art[…]

Thirrje urgjente për pjesëmarrës në trajnimin “Lovearth through Art” në Benevento të Italisë

Qendra e Aktivizimit të Rinisë (Youth Activism Center – YAC) është partnere e organizatës “Cooperativa Sociale Immaginaria” në projektin “Lovearth through Art: learn, act, change” e cila do të mbahet në datat 06-16 Dhjetor 2021 në Benevento të Italisë. Shtetet partnere: Armenia, Bosnjë & Hercegovina, Bullgaria, Gjermania, Italia, Kosova, Polonia, Shqipëria, Spanja dhe Ukraina. Datat: Read more about Thirrje urgjente për pjesëmarrës në trajnimin “Lovearth through Art” në Benevento të Italisë[…]

Hulumtim rreth ndikimit të pandemisë tek Rinia e Gjilanit

Youth Activism Center ka zhvilluar një studim mbi efektet e pandemisë COVID-19 në rininë e Gjilanit. Në këtë studim kanë marrë pjesë një numër i konsiderueshem i të rinjëve, të cilët kanë ofruar përceptime, eksperiencat dhe opinionet e përgjithshme të tyre gjatë kësaj pandemie. Pa cka se kjo pandemi ende nuk ka përfunduar dhe kufizimet Read more about Hulumtim rreth ndikimit të pandemisë tek Rinia e Gjilanit[…]

Hulumtim në lidhje me ndikimet e pandemisë tek të rinjët në Gjilan

OJQ Qendra e Aktivizimit të Rinisë në Gjilan po realizon aktivitetin hulumtues në lidhje me ndikimet e pandemisë tek qytetarët e Gjilanit. Specifikisht realizimi i këtij aktiviteti përshkak të pandemisë po realizohet online përshkak se përfshihen qindra të rinjë e të reja e të mos rrezikohet më tepër. Qëllimi i këtij hulumtimi është të vlerësoj Read more about Hulumtim në lidhje me ndikimet e pandemisë tek të rinjët në Gjilan[…]

YAC edhe këtë vit vazhdon me aktivitetet e Erasmus+ në Vienë

Qendra e Aktivizimit të Rinisë – Youth Activism Center (YAC) sikurse viteve të fundit nga viti 2013, edhe këtë vit po vazhdon aktivitetet e saj në kuadër të programit të Komisionit Europian, Erasmus+. Kësaj radhe, YAC do të udhëtoj në Vienë të Austrisë për të marrur pjesë në projektin “YOU facilitating YOU”. YAC në këtë Read more about YAC edhe këtë vit vazhdon me aktivitetet e Erasmus+ në Vienë[…]

Harta e Kosovës sipas numrit të OJQ-ve

Qendra e Aktivizimit të Rinisë (YAC) ka përpunuar hartën e Kosovës sipas numrit të organizatave joqeveritare të regjistruara në secilin qytet. Sipas statistikave të marra nga Ministria e Administratës Publike (MAP), shihet se numri më i madh i OJQ-ve gjendet në Prishtinë me gjithsej 3607 OJQ, përcjellë nga Prizreni me 736 dhe Mitrovica (Veriore dhe Read more about Harta e Kosovës sipas numrit të OJQ-ve[…]

OJQ-të e Gjilanit i drejtohen Kryetarit për procesin zgjedhor të KVRL-së

11 Organizata Joqeveritare Rinore të Gjilanit iu kanë drejtuar Kryetarit të Komunës së Gjilanit, Lutfi Hazirit duke iu ankuar zyrtarisht për procesin e zgjedhjes së kryetarit të Këshillit të Veprimit Rinor Lokal të Gjilanit ditën e Premte. Letrën mund ta lexoni më poshtë: Drejtuar: Kryetarit te Komunes se Gjilanit, z. Lutfi Haziri Nga: Grupi I Read more about OJQ-të e Gjilanit i drejtohen Kryetarit për procesin zgjedhor të KVRL-së[…]